Mięso bez konserwantów
Mięso to potrzebny element ludzkiej diety – świetne źródło białka, a także żelaza. Każdy jednak zdaje sobie sprawę, że istnieje wiele różnych rodzajów mięsa i nie wszystkie są równie dobre oraz zdrowe. Najważniejsze, by mięso było pozbawione konserwantów, czyli środków konserwujących, które powodują przedłużenie trwałości pożywienia (a zatem i jego zdatności do spożycia), ale jednocześnie mogą wpływać negatywnie na zdrowie. Mięso bez konserwantów jest więc najbardziej poszukiwane – i powinno zagościć w każdej kuchni! Wędlina z Lublina oferuje produkty wolne od konserwantów, smaczne i wysokiej jakości!
Przetwory mięsne w słoikach
Prawidłowe pakowanie przetworów mięsnych w słoikach to sposób na przedłużenie ich trwałości bez dodawania do nich środków konserwujących. Kiedyś mięso było przechowywane w słoikach, czyli tak zwanych wekach – z wieczkiem i gumową uszczelką. Obecnie odeszło się w przemyśle mięsnym od wykorzystania takiej formy (gumki uszczelniającej) co nie zmienia faktu, że pasteryzacja to sprawdzony i naturalny proces konserwowania produktów. Firma Wędlina z Lublina oferuje gamę produktów mięsnych w słoikach tradycyjnie zakręcanych.